"Dovolte, abych vám poděkovala za skvěle organizačně i obsahově připravenou 8. Meziškolní konferenci. Oceňujeme zejména příjemnou, tvůrčí atmosféru a možnost diskuse. Pro naše studentky a studenty jsou tato setkání přínosem a inspirací pro další práci. Rádi se budeme konferencí účastnit i v příštích letech. Děkujeme rovněž za zaslané fotografie, reportáže i prezentace." RNDr. Hana Pokorná, ředitelka Pražského humanitního gymnázia

Kemp studentských akademií

Datum konání: 22.07.2013 - 26.07.2013

Adresa: DDM Ulita Žižkov

5 intezivních dnů plných kurzů: Animace s Terezou Reichovou, Improvizace a pohyb s Adamem Halašem, Hudební workshopy se Slávkem Jandou, Rádiová akademie se Zuzkou Rejchovou a Jakubem Heinem, Workshop s Dj Gonzalesem, Performance s Darinou Alster, Videorobot s Vladimírem Turnerem

Ve čtvrtek proběhla přehlídka všech výstupů + bubenická show skupiny TAM TAM BATUCADA!!!

1.Film s Terezou Reichovou Po – Čt od 13:30 – 17:00
Učastníci se naučili, jak animovat, filmovat či nazvučit film!
Pro tvorbu byla použita metoda animovaného - hraného filmu. Tzv. pixelace, též zvaná stop-motion animace. Principem této metody je, že jsou animováni samotní herci. Účastník se mohl vžít do role jak protagonisty, tak režiséra nebo kameramana. 

2. Tanec s Adamem Halašem Po – Pá 9:00-12:00

IMPROVIZACE a POHYB

Intenzivní kurz herecké improvizace a základů pohybového divadla aneb jak se hýbat na podiu i pod ním.

3. Hudba se Slávkem Jandou Po – Pá 13:30 – 17:00
Rytmus a podoby hudby
Pod vedením Slávka Jandy si každý mohl zkusit hru na hudební nástroje, zpěv nebo rap. Speciální host vás naučil účastníky základy zvučení a jak na mixák.

4. Rádio akademie se Zuzkou Rejchovou a Jakubem Heinem

Zuzana Rejchová Út - Čt vždy od 9:00 do 12:00

Teorie potřebná pro práci v rádiu - jak tvořit ankety, rozhovory a správně sestříhat reportáž. Možnost vyzkoušet si živé vysílání s hudebníky a tanečníky.

Jakub Hein Po + Čt od 13:30 - 17:00

S Jakubem si účastník vyzkoušel rozhovory ve dvojicích a moderátorské etudy, zapojil se do vysílání našeho studentského rádie Woe.

5. DJ s Ghonzalesem Út - 13:30-17:00
Kurz hraní na gramce.

6. Workshop s Darinou Alster Út – St od 13:30 – 17:00

Výtvarná dílna robotické tělo pojednávalo o možnostech změněného tělesného projevu: mluvících automatech, vibrujících kostýmech, třetím pohlaví, mutantech, robotech atd. Zvuk, hudba a vibrace jako jiná forma komunikace, nová společnost vyžadující přizpůsobení těla... Následně modifikaci svého těla byla realizována pomocí výtvarné hry s materiály a prozkoumávala možnosti své nové existence pomocí performanční interakce s druhými.
Výsledné kostýmy byla na akademii prezentovány v rámci přehlídky ve čtvrtek 25.7.

7. Workshop s Vladimírem Turnerem St – Čt od 13:30 – 17:00

Umělec Vladimír Turner přiblížil další moderní vizuální umění - videoinstalaci. Pomocí šesti kvádrových boxů sestavených do jednoduchého panáka, připomínající lidské tělo, vytvoříli jsme videorobota. Na každém kvádru byla promítnuta jedna část těla, svojí postavu tak náhle bylo možné vidět z jiného úhlu.

8. Show ve čtvrtek

Přehlídka kostýmů, promítání filmu, vystoupení divadelníků a hudebníků + bubenická show skupiny TAM TAM BATUCADA

Výstaviště Praha
Český rybářský svaz
Střední průmyslová škola dopravní, a.s.
Decathlon
Vysoká škola tělesné výchovy a sportu
Ruce na prsa
Ministerstvo zěmědelství
Všeobecná zdravotní pojišťovna
I'm fit
Národní informační centrum pro mládež
Czech on Board with Myanmar
Sokol
Praha 7